Maalausprojekti BM2 - osa 1

Esimmäinen vaihe lähti käyntiin sateisena sunnuntai iltana.

Laukusta on teipattu logot ja Benelli teksti. Ja tätä ennen ne on maalattu mustalla. Maaleina käytän Krylonin maaleja. Tässä tapauksessa pääasiallisesti khaki, OD, vaalean vihreä, musta, ja tumman ruskea. Ja tiestysti ns. tuputteluvaiheessa maaleja voidaan sekoittaa.Pohjamaalaus

Alkuun kaksi kerrosta vaaleaa maalia, väri on khaki. Kuvassa on maalattu esimmäinen kerros. Krylonin maali on kyllä älyttömän nopeasti kuivumaan. Toisen kerroksen pystyy laittamaan noin 5 minuutin kuluttua, ehkä jopa nopeamminkin mutta tietty parempi jos antaa hieman kauemmin kuivua.


Tuputtelua

Kun pohjamaali on saatu kondikseen, alkaa kuvion teko. Tuputteluun käytin auton pesuun tarkoitettua sientä josta leikkasin sopivia palasia. Ehkä toimivin oli kun teippasin palan pään herkkusienen lakin muotoiseksi. Mutta tässäkin materiaalissa on hiukkasen huono kestävyys, pidemmän päälle siitä alkaa irtoamaan pieniä mykeröitä joita on sitten hankala saada pois maalipinnasta. Pitäisi löytää toisenlainen materiaali. Ehkä kokeilun arvoinen olisi se sieni jota on noissa mopeissa on käytetty.

Maalia kannattaa suihkia monikäyttöiseen foliovuokaan johon sieni dipataan ja aletaan tuottamaan kuviota.

Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti