Sasta Peura Camo

Olen etsinyt jo jonkin aikaa sopivaa metsästystakkia ja pallotellut, että ottaako kalvollista vai joku joka varmemmin hengittää. Ja koska en halunnut ostaa sitä halvinta jokamiestä vaan ehkä sitä, vähän parempaa seppälää, niin kulutin aikaa jonninverran lukiessani ihmisten kokemuksia ja arvosteluja eri valmistajien vaatteista. Aika monessa kirjoituksessa tuli selväksi, että vaikka kalvopuvuissa luvataan erittäin hyvää hengittävyyttä niin sitä ei se välttämättä ole. Ehkä, jossain parhaimmissa, voi olla mutta hinta rupesi olemaan sitten sitä 600–700 euroa joka oli taas minun budjetille liikaa.

Minulla, liikkuessani, alkaa keittää aika äkkiä ja soijaa alkaa pukkaamaan niin, että päätös takin materiaalista oli sitten lopulta helppo ja päädyin hengittävämpään, ei kalvolliseen vaihtoehtoon ja jos sade yllättää niin voin heittää päälleni kevyen ja kalvolisen sadetakin. Haut keskittyivät lopulta Sastan ja Härkilän vaatteisiin ja löysinkin erittäin edullisesti Sastan Peura takin.

Muutaman reissun tehnyt takin kanssa ja voin sanoa, että olen tyytyväinen. Takki on mukava päällä, ei kiristä tai purista, antaa hyvin liikkua. Hihat ovat tarpeeksi pitkät, ehkä ihan pikkuruisen pidemmät kuin tarpeeksi mutta tämä ei haittaa ollenkaan sillä käsiä pystyy ojentelemaan niin etteivät ranteet ole paljaana. Hihansuissa tarranauhat joilla saapi hihan kiristettyä paikoilleen.

Kaatosateessa en ole takin kanssa mutta pienessä sateessa kylläkin, vesi ei tullut läpi, ainakaan läpiasti vaan  vesi jäi pisaroina kankaan päälle. Hartiat ja kädet olivat kuivana. Kunnollisen kyllästyksen ajattelin kuitenkin takille tehdä parantamaan vedenpitävyyttä.

Rivakamman kävelyn jälkeen takin kanssa on kiva olla, ei lämmitä liikaa, ylimääräinen lämpö pääsee haihtumaan mutta pitää kylmän tuulen loitolla ja sisäpuolinen tuntuu miellyttävältä, ei märältä tai kylmältä.

Sivu- ja etutaskus olivat riittävät. Hihaan olisi kaivannut taskusta ja ehkä joka velcropohjaa johon olisi saanut lyötyä kiinni heijastinta ja muuta tarpeellista. Takin saa kiinni ylös asti ilman, että kuristelee ja huppu tuntuu toimivalta. Ja huppu oli yksi syy miksi tähän takkiin päädyin, jostain syystä kuuluu minun vaatimuslistaani. Takissa pitää olla kunnon huppu. Ja toki maastokuviointi.

Alla muutama kuva, takin maastoon sopeutumisesta. Housuissa multicam kuviointi.


Tuoteselostusta:
Sata Peura Camo on kevyt ja äänetön Windstopper® Technical Fleece -pusero Gore™ Optifade™ Concealment -kuosista. Materiaali on täysin tuulenpitävä, hylkii erittäin hyvin vettä ja hengittää.

Isot vetoketjulliset sivutaskut toimivat tuuletusaukkoina tarvittaessa. Edessä kaksi pystytaskua, esim. puhelimelle. Säädettävä huppu sekä hihasuut ja helma.

Materiaali:
Päällinen 100 % polyesteriä, harjattu kahisematon pinta
Gore Windstopper® -kalvo, sisäpinta 100 % polyester

Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti