Modulaarista metsälle

Mikään ei ole sen kätevämpää kuin tilanteen mukaan mukautuvat varusteet. Tämän olen huomannut toisessa harrastuksessani, airsoftissa jossa käytetään joko aitoa tai kopioitua taisteluvarustetta. Itse olen päätynyt suurimmaksi osaksi aitoon kestävyyden ja jälleenmyyntiarvon säilymisen takia. Taisteluliivit ja reput olen pyrkinyt hankkimaan niin että niihin on lisättävissä erillaisia taskuja tarpeen mukaan.

Metsästyksessä modulaarisuus ei ole enään ihan täysin uutta mutta vielä harvinaista. Marketeissa ja alan liikeissä on alkanut näkymään enempi metsästykseen tarkoitettuja reppuja joita on päällystetty molle-lenkeillä, on D-lenkkejä ja muuta kilipintä.

Eli perinteisin taitaa olla vielä se jakkarareppu joka ei tietenkään ole paskimmasta päästä MUTTA pitemmän päälle hieman epämukava selässä, ei niin kestävä ja sitä jakkaraa kun ei aina tarvi. Näissä on yleensä yksi iso lokero ja pari pientä taskua kyljessä, peruspertsameininkiä.

Tässä on muutama reppu jotka ovat enimmäkseen käytössä, niin kuulapyssyilyssä, metsäreissuilla ja muuten vaan arkikäytössä ja ovat osoittauneet toimiviksi. En sano että nää on ne parhaimmat, nämä on ollut helposti saatavilla ja hyvään hintaan. Vastaavia reppuja paljon, esim. Savotalta löytyy ja yksi mikä voi olla lähitulevaisuuden hankinta ja kiinnostava, Savotan Iso Metso asereppu. Mutta jos pätäkkää löytyy niin silloin suuntaisin katseeni ja näppini ehdottomasti Eberlestockin reppuihin.

Assault Pack - päiväreppu

Pienempi on Condorin Assault Pack, voisi kutsua myös päivärepuksi, olisiko jotain 20-25 litraa. Tää sopii hyvin just niinku päiväreissuille, kuten nimestä arvata saattaa. Tähän mahtuu kaikki tarpeellinen, kirves, juomat, eväät ym. Taskujen päällä ja kyljissä on tilaa irtotaskuille vaikkapa pateille tai muulle härpäkkeelle. Yleensä lyön kylkeen kiinni myös kolmijalkaretkijakkaran, ei paina paljon ja saa tarvittaessa käyttöön nopsaan.

Rakenne seuraavanlainen: kaksi pienempää lokeroa päällimmäisenä, sitten on kaksi isoa lokeroa joista toinen hieman isompi. Isoimassa lokerossa on vetoketjullinen tasku, avotaskuja, ja muista lokeroista löytyy myös avotaskuja joihin saa pientä irtotavaraa talteen, avaimet, lompsat, tulentekovärmeet ja niin edelleen. Tämä ominaisuus on varsin kätevä. Itse tykkään, että tavarat pysyy ja löytyy niiltä paikoilta mihin ne on laittanut. Helpottaa asioiden löytymistä vaikkapa hämärässä.

A
Isoimman osaston vetoketjun saa kokonaan auki (kuva x) joka auttaa myös tavaroiden pakkaamista tahi käyttämistä. Sivuilla, päällä ja pohjassa on ns. kompressiohihnat joilla reppua saa tarvittaessa kiristettyä pienemmäksi. Tietty tähän saa irtohihnoilla lisää tavaraa kiinni.

Olkaimet ovat tarpeeksi leveät ja säätövaraa löytyy riittävästi. On kuitenkin suunniteltu käytettäväksi myös paksumpienkin taisteluliivien päällä. On lantiovyötä ja rintamuksen kohdalta saa myös klipsillä kiinni joten reppu pysyy hyvin paikoillaan. Hihnoissa myös muutamia lenkkejä joihin saa kiinni klipsejä, kompasseja tai mitä nyt haluaa itseensä kiinnittää.

Päälokeron ja selkäosat välissä on myös välikkö johon periaatteessa saa juomarakon. Tosin, esim. 3 litran rakko paisuttaa selkäosaa sen verran pahasti että reppua ei ole silloin enää järin kiva kantaa.

Kyseinen reppu valmistajan sivuilla (Parempia kuviakin tarjolla).


3-Day Assault Pack

Isompi on Condorin kolomen päevän reppu, palttiarallaa 65 litrainen. Tätä voi käyttää myös tottakai päiväreissuilla mutta enempi suunnattu pidemmällä tähtäimellä pidempään reissuun. Ja tää on ollutkin matkoilla, retkillä ja vastaavilla mukana. Mahtuu perustarpeet mutta myös lisäksi varavaatetta ja vaikka pyyhettä. Eri kokoiset lokerot on mukavat käyttää. Tavaroita on mukavempi ottaa käyttöö kun kaikki ei ole samassa läjässä omassa liemessään.

Repussa on kaksi isoa lokeroa joissa myöskin vetoketjuilla varustettuja taskuja ja avotaskuja . Isossa osastossa on remmejä joilla saa kuormaa sidottua kiinni (juomarakko) ja kaksi isompaa vetoketjullista verkkotaskua. Seuraavaksi on vähän pienempi lokero ja päällimmäisenä on "ohut" osasto johon menee ohutta tavaraa, kartat  tai vastaavaa tavaraa, no menee sinne vähän isompaa tavaraaki. Tässä on vain miinuksena kylkivetoketju jolloin vaarana on, että vetskarin vahingossa jäätyä auki, tavarat saattaa tipahdella jotokselle.

Pohjalla on tuollainen pitkulainen vaakaosasto jossa on vetoketjullinen verkkotasku ja verkkotaskuja (joihin menee esim. 4 oluttölkkiä). Lisäksi kummallakin repun sivuilla on taskut joihin menee ainakin vessapaperirulla+sadeviitta.


Tässä on levemmät ja paksummat olkaimet kuin päivärepussa. Myös lantiovyö ja selkäosa on mukavasti pehmustettu. Selkäosa on myös avattavissa vetoketjulla ja tila on hyödynnettävissä. Repun päällä on kolmessa kohdassa, läpillä peitetyt reiät joista saa juomaletkun esille. Miksei myöskin radiopuhelimen antennit/johdot. Ilmanvaihtoa on yritetty parantaa noilla selkäosan pehmusteilla mutta olisin toivonut vielä parempaa ratkaisua.

Täysin vedenpitävä tuo kangas ei ole mutta pieni sade tai roiskeet eivät ole haitanneet. Isommassa on vetoketjujen päällä on tukeva kangassuikale joka suojaa sateelta ja lialta.

Tähän väliin vinkki: pidemmillä reissuilla pakkaan tavarat vedenpitäviin säkkeihin. Näitä löytyy erikokoisia litrasta ja vaikka 50 litraan asti. Saapi vaatteet laitettua teeman mukaan ja sisältö repussa pysyy kuivana sekä järjestyksessä

Irtoremmeillä reppuun saa tarvittaessa kiinni makuupussit ja siihen liittyvät asiat. joten tällä pärjää hyvin pidempääkin metsässä.

Tämäkin reppu täällä.

Mudda, en mä tiiä voiko tässä sen kummempaa ja syvällisempää luotausta reppuihin tehdä. Itse olen pitänyt näistä kahdesta repusta, ovat olleet pitkiäkin aikoja selässä ja aika painavilla lasteilla varustetuina. Ovat silti kestäneet ja mukavasti ovat olleet selässä.

Ehkä sellaisen viestin tästä voisi kaivaa, että jos etsii uutta varustetta metsästykseen niin kannattaa katsella tälläistä, ehkä armeijan kamaa tai muuten vain ns. modulaarista rompetta. Koska se on kätevää.

Voisin vielä suositella yhtä iso laukkua josta on moneen. Hagorin keikkalaukku. Erittäin näppärä, ison tavaran määrän mobilisoija.


Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti