Testissä Feelmaxin Kuuva 4Metsästysmuodoista tykkään eniten hiippailusta ja muutenkin haluan liikkua metsässä tarpeen vaatiessa mahdollisimman hiljaa. Tähän asti jalassa ovat olleet useimmiten jonkin sortin maiharit. Olen ollut hyvin tyytyväinen Lowa Renegade GTX:ii, mutta nyt halusin löytää kengät joissa olisi parempi tuntuma jalkapohjalle.

Keskustelimme porukalla metsästykseen, varsinkin jousimetsästykseen sopivista kengistä. Asia johti toiseen, ja sain testiin uudet Feelmaxin Kuuva 4 - kengät. Valmistaja sekä malli olivat itselleni ennestään tuntemattomat joten testiä oli hyvin kiintoisaa lähteä tekemään. Paljasjalkakengistä olin toki kuullut, mutta itselläni ei ollut käynyt mielessä käyttää niitä metsästyksessä.

Ensipuraisu oli hämmästyttävä, ovatpa kevyet! 

Kenkieni koko on mallista riippuen 46-47. Kun kyse on vaellus- tai maihinnousukengistä, olen joutunut tottumaan siihen että niistä myös löytyy painoa. Kuuva 4 - kenkien keveys yllätti iloisesti. Kuuvan kohdalla kokoni on 46 ja kengän paino on noin 480g, tuntui jopa kuin jotain puuttuisi - no, pohjaahan näissä ei juurikaan ole.

Ohut, pehmeä mutta silti vahva pohja antaa hyvän tuntuman jalkapohjalle jonka avulla kävelijä pystyy varomaan astumista sen äänekkäimmän oksan päälle.Pohja ei kuitenkaan ole liian ohut, etteikö kengillä olisi pidemmän päälle ikävä kävellä. Mukana tulleen ohjeen mukaan jalat vaativat totuttelua paljasjalkakenkiin ja tämän huomasinkin ensimmäisten reissujen jälkeen. Jalat väsyivät alkuun eri kohdista kuin normaalisti. Nyt useamman reissun jälkeen jalat ovat tottuneet ja metsässä on ollut kiva tarpoa pidemmänkin päivän.

Tasainen pohja, liukkaat kengät?

Vaikka pohja on aika tasainen, niin pitoa löytyy yllättävän paljon. Tehokas kuviointi yhdistettynä pehmeään ja taipuisaan pohjaan joka ns. ”levittäytyy” hyvin epätasaisellekin pinnalle, antaa erittäin hyvän kontaktin. Märälläkin kalliolla jossa oli irtokasvillisuutta, oli hyvä kävellä ja pitoa riittävästi.

Kengissä on vedenpitävä rakenne ja jalat ovatkin pysyneet kuivina vaikka märistäkin paikoista on menty. Pitkä varsi tukee hyvin nilkkaa mutta ei haittaa liikkumista vaikka olenkin pidemmän aikaa sitten jo tottunut, lyhyempiin, keskipituisiin varsiin.Kengissä on NXT, orgaaninen hajunsyöjäkäsittely. Yläosa on vettä hylkivää nahkaa ja kengässä on vedenpitävä sisävuoraus. Ulkopohja on NatuRun Sierra 2,5–4 mm erikoiskumiseosta. Kuuva 3:seen verrattuna näissä on pidempi varsi ja pohjassa syvemmät kuvioinnit. Lesti on leveä, joka sopii hyvin meikäläisen lättäjalalle.

Uudet lempparit

Tässä vaiheessa käyttöä kengistä ei ole vielä tullut huonoja puolia esille. Jos jotain voisin vaihtaa olisi kenkien väritys - ruskeat olisivat minun mieleeni.

Kun alkukeväästä sain Kuuvat käyttööni, en ole muita kenkiä pitänyt metsäreissuillani. Kengät tuntuvat erittäin mukavilta ja kevyiltä jalassa ja tulevat olemaan ykkösvalintani jatkossa sekä jahdissa että myös muuten vain luonnossa käppäilyssä.

Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti