Mukana SJML:n toiminnassa

Suomalaisille jousivideoille kysyntää

Kun Suomen Jousimetsästäjäin Liitto (SJML) ry:n jäsenhakemuksessa kysyttiin “Miksi haen jäsenyyttä?” ja vastasin siihen, että haluan olla mukana kehittämässä jousimetsästyskulttuuria Suomessa, tavalla tai toisella. En tiennyt silloin, että pääsen tekemään oikeasti jotain konkreettista.

Homma eskaloituikin positiivisesti ja 2017 helmi-maaliskuussa pääsin tekemään Antti Arkkukankaan (Bullzeye Bow Tuning  - www.bowtuning.net) kanssa videota aiheesta Metsästysjousen kokoaminen ja säätötyö. Kuvaus ja editointi oli vastuullani.


Vaikka aikataulu oli tiukka ja asiaa paljon, oli Antin pajalla hyvä meininki.


Aihe on sinänsä laaja ja pohdimme miten tämän saisi tiivistettyä, yksinkertaistettua ja tehtyä niin, että videon avulla metsäsjousen käyttöönotto olisi mahdollista toteuttaa itse joka sen haluaa tehdä tai ainakin saada siihen lisäapua. Videosta tuli loppujen lopuksi 80 minuuttinen tiivispaketti jossa käytiin läpi perusasiat. Video on saanutkin paljon positiivistä palautetta ja tälläistä oli harrastajien puolelta kaivattu. Video löytyy SJML:n youtube kanavalta www.youtube.com/user/Jousimetsastys.

Itse pidän videosta ja lisäksi nautin sen tekemisestä sillä siinä tuli samalla opittua paljon uutta asiaa Anttia kuunnellessa. 

Jäkkärä-lehden uudistaminen

Pari kuukautta myöhemmin videoprojektin jälkeen, huhti-toukokuussa uudistettiin Jäkkärä-lehti. Suunnittelin muutamia malliaukeamia ja kansia joista sovittiin sopiva linja jota mukaillen lehteä lähdettiin työstämään. Kun jousimetsästys ja -ammunta on intohimona niin tätä lehteä oli mukava tehdä.Ilmeeseen tuotiin isompia kuvia ja ilmavuutta, parannettiin luettavuutta. QR-koodeja käytettiin hyväksi helpottamaan lukijaa. Suunta oli nykyaikaan ja laadukkaampiin kuviin. Lehden tekoprosessia päivitettiin muutenkin ja sitä helpottavia työkaluja otettiin käyttöön. Lehden taustalla on hyvä ja aktiivinen vapaaehtoinen porukka jonka avulla projekti tuntui aika helpolta. Lehden teossa on mahdollista tulla auttamaan, kirjoittamaan juttuja, lähettämällä kuvia jne.

Tähänkin lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen, lehdestä tuli hyvä ja ehkä parempi kuin suunnittelimme.

Jousimetsästysharrastus on lisääntymässä Suomessa ja enemmän kuin mielelläni haluan olla mukana tekemässä sen eteen töitä jotta tämä suuntaus säilyy.

Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti