Tekniikkaa ja taskua

Panosvyö

Kun haluaa hyvää niin silloin paras tehdä itse. Joskus. Parempaa panosvyötä olen aina hakenut. On ollut nahkaista avonaista, vastaavaa mutta leveällä kuminauhalla tai conduralla toteutettua. Näissä hyvä puoli on, että panokset on tarvittaessa nopeasti saatavissa eikä tarvi availla läppiä. Mutta taas huonoja puolia on, että panokset saattavat tippua, ehkä kastua ja likaantua.

Savotan perinteinen läpällinen panosvyö on ollu jo pitkään käytössä ja hyväksi havaittu. Mahtuu vyölle puukko jne. Mutta halusin kuitenkin koota itse panosvyön itse, tehdä mieleisen joka olisi hyvä toiminnallisesti. Niinpä marssin Varustelekaan, ostin tämän ja näitä ja tämä olikin jo valmiina. Koottuna niissä tuli tälläinen:Taskut on vapaasti liikutettavissa melkein läpi vyön. Esim. kävellessäni pidän taskut joko edessä, usein miten takana tai sivuilla ja istuessani passissa enempi selän puolella. Tuohonhan nyt mahtuisi vielä kahdet ammustaskus jos olisi tarpeellista. Riippuen tietty keskivartalon kehittäytyneestä tilanteesta... 

Taskujen sisällä on vahvasta kuminauhasta tehdyt joihin panokset ujutetaan. Yhteen taskuun menee 12 panosta. Ja nyt kun on kaksi erillistä ja liikuteltavaa taskua niin helposti laittaa eri panoslaadut omiin taskuihin jolloin ne eivät mene sekaisin.

Taskujen läpissä on koko matkalta velcroa. Itse olen laittanut irtopalan velcroa kummankin taskun keskivaiheille ettei lärppää tarvitse niin isolla voimalla kiskoa auki. 

Avattava dumpitasku on monikäyttöä varten. Sinne laitan tyhjät hylsyt (ammusten!), muut roskat, voi käyttää väliaikaisena riistapussina, kun pitää heittää kepillinen voi laittaa esim. hanskat sinne. Ja niin edelleen.  Tuollaisia dumppeja on erikoisia ja tämä kuvissa näkyvä taitaa olla sellainen medium. Parasta tässä mallissa on, että sen saa pakattua pieneen myttyyn.


Vapaana olevat vyönpäätyt kannattaa teipata (vähän pidemmältäkin matkalta kuin kuvassa) jotta taskuja siirrellessä ne eivät tökkää ja jää juumiin. 
Garmin foretrex 401

Henkilökohtainen navigaattori tuli hankittua lähinnä tuon airsoft-harrastuksen takia mutta lisäponttana oli myös käyttö metsästyksessä. Vastaavat toiminnot löytyy varmaan monesta puhelimen apseista mutta ranteessa oleva laite on koko ajan näkysällä ja vie vähemmän akkua. Toimii AAA-pattereilla. Ohjelmistosta löytyy mm. metsästys-/kalastuskalenteri, TracBack-toiminto, sähkökompassi ja barometrisen korkeusmittari.

Itse olen merkannut laitteseen tiettyjä paikkoja jotka haluan muistiin. Katsonut reittejä jälkikäteen. Reittipisteitä voi tehdä helposti etukäteen ja jakaa ne muillekkin, joko tietokoneella siirtäen tai 401 mallista löytyvällä langattomalla tiedonsiirrolla toiseen samanlaiseen laitteeseen.

Tarkemman tiedot löydät täältä.


Nämä on taas sellaisia tarvikkeita ja laitteita joista jotkut löytää hyödyn ja ilon ja jotkut ei. JA kuten esimerkiksi GPS laite ei ole aina satavarma toimivuudeltaan joten eksymismahdollisuudet estetään perinteisillä keinoilla joiden kautta tulee ns. "perinteet kunniaan". 

Mutta jos saan jostain lisäarvoa harrastuksiini niin otan niistä hyödyn irti. 


Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti