Metsästäjän chestrig

Chest rigejä näkee yleisemmin sotilaitten tai ammuntaharrastajien yllä radalla. Tai kuulapyssyilijöillä kuten minulla. Chest rigissä on yksinkertaisimmillaan muutama lipastasku kiväärin ja pistoolin lippaille sekä ehkä yleistasku tarpeellisille tavaroille. Chest rigiä käytetään yleensä lyhkäsissä ja nopeissa reissuissa, jotka vaativat kevyempää varustusta.

Paria erillaista mallia löytyy kaapista mutta niistä ei mikään suoraan sovellu metsästykseen, ainakaan sellaiseen mistä nyt tällä kertaa puhun. Ja hetken aikaa pohdinkin onko edes tarpeellista metsästyksessä. Tarpeellista tai ei niin päätin tälläisen väsätä paremman puuttessa. Kuitenkin kiva kun saan laitettua tarpeelliset tavarat yhteen paikkaan, varmaan talteen, liiviin joka sijaitsee ns. "työskentely tilassa".

Alun perin piti tehdä ihan alusta asti mutta päädyin tekemään ensimmäisen version valmiista tuotteista muokkaamalla. Ja tämä tuli myös loppujen halvemmaksi...

Pohjana käytin halvinta mahdollista chest rigiä minkä löysin. Se oli kuitenkin leveydeltään turhan leveä joten kavensin sitä noin 10cm. Työ oli loppujen lopuksi helppo. Saumat auki ja kanttinauhat ehjinä irti, ylimääräisten leikkausta pois ja takaisin kokoon ompelu. Samalla poistin turhat lipastaskut paitsi yhden reunimmaisen jonka jätin radiotaskuksi.


Ensimmäisessä kuvassa on varsin simppeli versio kevyestä chest rigistä.Taskuna toimii Tasmanian tigerin admin tasku jonka sisältä löytyy muovitettuja taskuja kartoille ja esim. lupapapereille, pienemmät kiikarit. Ja pienempiä taskuja tarvikkeille. Isompaan muovitaskuun mahtuu ehkä palttiarallaa 7" laitekkin. Noin 19cm x 13cm.


Halppisversioksi liivi oli suht järkevän oloinen ja suht laadukas. Takaosassa on reikäkangasta joka parantaa ilmastointia. 


Tässä vaiheessa ylimääräiset taskut oli irti ja tarkempi suunnittelu voidaan, tässä vaiheessa, aloittaa.
Kun liivi on kavennettu ja kursittu takaisin kokoon, ompelin liiviin mollelenkit joihin saan taskun kiinnitettyä ja tarvittaessa voin vaihtaa siihen jotain muuta. Ihan ylimmäiseksi laitoin myöskin mollelenkkinauhaa ja sen päälle vielä, levää sekä vahvaa kuminauhaa johon saa panoksia ja vaikka pari pilliä kiinni.Taskun kiinnitys on helppoa ja pysyy varmasti paikoillaan.
Ja tälläinen "metsästäjän chest rigistä" sitten tuli. Varmaan vielä pari lenkkiä ompelen olkahihnaan jotta saan radion monofonille kiinnityspaikan. Ja radiotaskun pohjaan täytyy vielä tehdä vedenpoisto. Siinä on joo, kyllä mutta sen vähän taukkimaisessa paikassa. Ompelujälki ei saa kiitosta, koneesta meinasit loppua puhti. Ommel on toki kestävä.


Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti