Maalausprojekti BM2

No niin, aloitetaan uutta projektia maalauksen parissa. Tällä kertaa käytän hieman enemmän aikaa suunnitteluun, ettei se suunnittelu tapahdu silloin maalin kuivumisen yhteydessä kuten yleensä.

Tänään hammaslääkärin penkissä oli hyvä hetki suunnitella maalausproggista etiäpäin. Päätin, tai ainakin noin alustavasti tomerasti ajattelin, että jatkan tuota A-TACS FG:n kuvion apinoimista parhaani mukaan, kun siitä hieman kokemusta on. Hion ja yritän löytää parempaa tekniikkaa sen tekemiseen. Tuon peruskuvion lisäksi hahmottelin tuollaista oksakuviota. 

Siis mutta askartelinpaskartelin photoshopilla pari mallia joiden perustaa lähden liikkeelle. Ja ehkä se noista tuo alimmainen versio olisi se oikea. Tosin päätöksiä ei ole syntynyt siitä, että jättäisinkö karhennukset maalamatta. Mallikuvassa niissä ei näy kauheesti eroa. Perälappu, rekyylinvaimentimet perästä ja liipasinkaari jää ainakin maalatta.

Edellissä kirjoituksessa näkyny kuulapyssy oli maalattu suurimmaksi osaksi töpöttelemällä ja siitä johtuen pinnasta tuli hieman röpelö. Tämä ehkä johtui huonosta sienestä tai sitten liiallisesta/hitaasta töpöttelystä jolloin maali kerkesi jo hieman kuivua, jolloin muodostui sitten sitä röpöä. Joten tätä tekniikkaa täytyy vielä tutkia ja parantaa. Värien pitäisi saada näyttää hieman siltä, että ne olisi maalattu siihen vesiväreillä, eli vähän kuultaisi toistensa läpi jolloin siihen tulee hieman syyvyysvaikutusta.

Helpompi olisi jos tuota maalia saisi ns. irtotavara jotta sävyt saisi mieleisekseen ja käytettyä kynäruiskua. Mutta mennää kolinatölkkien voimin.Kuvio on sinänsä helppo toteuttaa ja tuolle oksakuviolle onnistuu tehdä sapluuna. Mihin ikinä nyt päädynkään niin kokeilen sen tehdä tuohon Benellin omaan, suomalaisen mielen väriseen säilytyslaatikkoon jota jo hieman aloittelin. Logon ja yritystunnuksen maalataan mustalla jotka sitten maskaan teipillä piiloon ja jonka jälkeen varsinainen työ alkaa.
Maalaukselle olisi kyllä myös vaihtoehto jota voisi vakavissaan ajatella omalle kohalleen. Nimittäin teipit ja skinit, varsinkin skinit. Ei tosin isänmaanystävät vaan tämä. Videon perusteella, kalvon asennus näyttäisi olevan helppoa, ainakin jos sen on tehnyt muutamia satoja kertoja. Etuna olisi, että kalvon saisi tarvittaessa pois ja ase pysyisi sen värisenä kun on. Ja vaikkapa talven koittaessa, voisi kalvon vaihtaa talvimaisemaan sopivaksi. Hintaa moisella on palttiarallaa 20e+verot+tullit+postitus, riippuen mistä tilaa. Valmistaja lupaa, ettei tuotteesta jää aseeseen liimajäänteitä tai vastaavaa.

Kerran kokeilin hieman samantyyppistä tuotetta joka toimi suht samalla periaatteella mutta siinä reunat/saumat piti teipata kiinni kaksipuolisella teipillä jonka jälkeen kalvo kiristettiin kuumentamalla esim. hiustenkuivaajalla.

No, tää kokeiltu kalvo oli aika paskaa. Kaikki mutkat ja kurvit menivät ikävästi ruttuun, lämmittäessä ne paheni entisestään. Kuten pistoolikahva muuttui epämielyttäväksi pitää kiinni. Eikä se kalvo siinä kauan ollutkaan paikoillaan, lähti parempaan talteen kierrätykseen. Kaiken lisäksi teipeistä jäi jäljet joita piti hinkkailla sitten väkemillä aineilla irti. Tätä versiota taisi olla myynnissä Kärkkäisillä.

Ja sitten olisi myös water transfer printit joilla oikeasti nuo camokuvioidut aseet päällystetään joka olisi ehkä paras se vaihtoehto mutta niissä sitten vituralleen menneen dippauksen korjaaminen on hankalempaa. Tai no, kait siihen päälle voi dippailla uudelleen uuden kuvion. Etuna olisi onnistuessaan pinta on erinomainen ja kaikki pinnan tekstuurit jäisi näkyviin, karhennukset jne. Erillaisia valmiita paketteja on saatavilla.

Mutta tuo Shotgun Wrap Mossy Oak Camo Gun Skin voisi olla kokeilemisen arvoinen ja kun hintakaan ei päätä huimaa niin sen voisi laitetaan tilaukseen. Sillä välin väritellään säilytyslaukkua. 

Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti