Hillman Trackerpack - pienen rahan metsästysvaljaat

Toisessa harrastuksessani tulee käytettyä ns. taktista nylonia, liivejä, chest rigejä joiden taskuissa lippaat, tarvittavat tarvikkeet ja pieni määrä evästä ym. kulkee mukana, jolloin pärjää pidemmänkin aikaa ilman reppua. Samanlaista ratkaisua olen etsinyt myös metsästyskäyttöön jolloin repun voisi jättää tukikohtaan ja eikä tarvitse silti housun/takin taskuihin tunkea kaikkea.

Ihan perusperusliiviä en halunnut ostaa sillä se ei olisi tarjonnut sitä mitä etsin ja haluan. Eli hakusessa oli enemmänkin valjas tyyppinen ratkaisu. Näissä malleissa hankaluutena oli löytää malli jossa on kunnollinen paikka radiolle. Lantiolle sijoittuviin taskuihin radio ei kannata laittaa sillä se huonontaa kuuluvuutta ja antenni tulee olemaan toiminnan tukkeena, ehkä jopa myös mahdollisesti rikkoutuu.

Vietin muutamia hetkiä internetissä etsimällä sopivia malleja, sopivaan hintaan. Mitään kallista en halunnut ostaa ensimmäiseksi metsästysliiviksi. Markkinoilta löytyi useampia malleja metsästysliivejä ja valjaita, suurin osa valikoimasta oli ylläripylläri ameriikan markkinoilla. 

Löytö

Mutta tällä kertaa löysin etsimäni Suomesta, Kivelä Outdoorista. Liivi oli edullisin vaihtoehto mutta ehkä myös toiminnaltaan hyvä. Heillä oli tarjolla Hillmannin Trackerpack josta löytyy ostamani vihreä versio sekä 3DX camo kuvioinilla. He mainostavat liiviä, liivireppua, koiranohjaajalle ja linnustajalle. 

Hinta oli 29e joten jos tuote tuntuu tyhmältä käyttää niin ei paljon kirpaise ja lisäksi sille tohtii näyttää saksia ja ompelukonetta.

Noinkin edukkaaksi tuotteeksi, laatu oli yllättävän hyvää. Kangas on tarpeeksi tukevaa, kestävän oloista ja veden pitävää. Ompeleet on siistejä, olkaimet näyttäys olevan tukevasti kiinni. 

Oikeastaan näin näppituntumalta arvioituna, ainoa miinus tällä hetkellä näyttäis olevan liivin sisäpuoli (kuva A), eli ne pinnat jotka tulevat selkää ja kylkiä vasten. Kangas on laitettu niin päin, että pinnoitettu pinta tulee ns. ihoa vasten jolloin tämä tietää hyvää hikoilua ja kosteuden kerääntymistä näille mainituille seuduille. 

Joten tämä on ehkä suurin muokkausta vaativa alue. Ajattelin ommella repuista tuttua, hengittävää verkkokangasta, ohuella täytteellä jolla toivon mukaan saan tehtyä siihen hieman ilmakäytäviä. Samalla laitan myös varmuuden vuoksi lenkit johon saan tarvittaessa tukevamman vyön jolla saan painoa siirrettyä lantiolle pois olkapäiltä.

Lisäksi sivuille voisi ommela vielä vedenpitävät isot taskut esim. kartalle.

Toinen modaus mitä ajattelin tehdä, tulisi reppuosan sivuille. Ajattelin lisätä muutamia mollelenkkejä joihin saan ainakin kiinni radiotaskun. Tässä liivissä hyvä puoli on se että materiaali on tarpeeksi ohutta, että kotiompelukoneella pystyy ompelemaan, oikeastaan mihin kohtaan haluaa. Ja kolmas kohde on olkaimet jotka vaativat jonkinlaista d-lenkkiä tai mollea. (juomaletkulle, radionpiuhoille ym.)

Liivin ollessa päällä se tuntui hyvältä ja asetettuna oikeaan korkeuteen istuminenkaan ei tuottanut ongelmia. Olkaimet on tarpeeksi leveät jotta eivät ala painamaan hartioita liikaa mutta tarpeeksi ohuet etteivät haittaa ampumista tai tähtäämistä.


Kuva A


Lähempi tarkastelu

Valjaitten molemmilla puolilla on kaksi pienempää taskua joiden yläpuolella kuminauhalenkit neljälletoista haulikonpanokselle. Vaikka panosten sijoitus näyttää olevan liian korkealla niiden ottaminen ns. hallinta on kuitenkin sujuvaa. 

Hyvä esimerkki, panosten korkeasta sijainnista on tilanne jossa olet metsästystilanteessa istuma-asennossa ja pahimmassa tapauksessa panokset jäävät löysällä olevan takin, paidan tai mahan alle jolloin tulee turhaa ähellystä panosten kaivamisessa ja latauksessa.

Reppuosaan mahtui vaivatta pakki, lyhyempi retkikirves ja tilaa jäi vielä wilhelmiinalle ja muulle eväälle.


Kuminauha on tukevaa, tarpeeksi jämäkkää ja pinnassa on myös kuminystöröitä varmistamassa panoksen paikalla pysymisen. Vasemmalla 76mm ja oikealla 70mm panokset. Joissakin panostavöissä olen huomannut, että kuminauha on liian ohutta ja liukasta jolloin tipahtelua voi tapahtua. Panoksilla.
Iso läppä peittää panokset ja myös pikkutaskut joilloin vesi ei pääse vetoketjusta sisään. Tosin minkäänlaista suljinta ei läpässä ole, tarraa tai vastaavaa. Tuskin sellaista ei tarvitse mutta sellaisenhan saa lisättyä halutessa. Pikkutaskuihin mahtuu vaivatta puhelimet, gpässät, hanskaparit, pikkukiikarit, karkkia, evästä, sipapaperit ym. 


Edessä on "lantiovyö" jossa säädettävissä oleva remmi. Tosin vyö ei minulla tule lantiolle vaan reilusti navan yläpuolelle. Säädin liivejä niin että ne nousivat ehkä suunniteltua korkeamalle, tälläiseen olen toissalla tottunut käytännön syistä. Klipsi näyttää ikävän heikolta mutta toisaalta tähän kohtaa ei isoa rasitusta tule. Ja näppärä ompelija siihen uuden vaihtaa kun sen aika tulee.Metsästäjän turvallisuuttakin on ajateltu. Reppuosan yläpuolelta löytyy pieni, tarranauhalla suljettava tasku josta voi vetää repun päälle oranssin huomiokankaan. Tässä on tapahtunut tekijälle kömmähdys tai sitten minä en tässä tajua mutta kankaan alareunaan on ommeltu tarranauha jolla sen pitäisi saada kiinnitettyä liivin alaosaan MUTTA liivin alaosasta ei löydy tälle tarranauhalle vastinetta... Eli taas yksi ommeltehtävä listalle lisää. Kuvan väri valehtee, oranssi on se nykyvaatimuksen oranssi.Tässä vaiheessa täytyy olla tyytyväinen ostokseen, varsinkin tuohon hintaan. Kunnollinen käyttö tiesti tuo muita ajatuksia esiin mutta niistä lisää sitten myöhemmin, ja varsinkin laitan modausten jälkeistä tilannetta.

Jos jotain jäi kertomatta tai haluat oikaista kirjoittamaani niin jätä kommentti!

Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti